Neděle 22. září 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Vysočina

Na linku tísňového volání Hasičského záchranného sboru Kraje Vysočina byla ohlášena dopravní nehoda osobního vozidla na komunikace za Horní Cerekví ve směru na obec Hříběcí. K nehodě vyjela jednotka profesionálních hasičů ze stanice Pelhřimov společně s jednotkou sboru dobrovolných hasičů z Horní Cerekve.

Při nehodě se zranil řidič vozidla a skončil v péči zdravotníků. Hasiči provedli na vozidle protipožární opatření a zamezili možnému úniku provozních kapalin.

Jednotka profesionálních hasičů ze stanice Velké Meziříčí vyjela společně s jednotkou sboru dobrovolných hasičů z Borů do obce Dolní Bory, kde se po přívalovém dešti ucpal odtokový kanál a zaplavila se odlehčovací komora stokové sítě ve výstavbě.

Na místě hrozilo sesunutí hráze, pod kterou vedla plynová přípojka. Na odčerpání vody byla použita tři elektrická čerpadla a dvě plovoucí čerpadla. Po odčerpání vody se za použití bagru uvolnilo nahromaděné dřevo a bahno a pročistil se kanál.

Na linku tísňového volání Hasičského záchranného sboru Kraje Vysočina ohlášena dopravní nehoda osobního vozidla na komunikaci u obce Pohled. K nehodě vyslalo Krajské operační a informační středisko Hasičského záchranného sboru Kraje Vysočina jednotka profesionálních hasičů z Havlíčkova Brodu.

Provedeným průzkumem místa zásahu hasiči zjistili, že vůz narazil při nehodě do stromu. V době příjezdu hasičů byl zraněný řidič v péči zdravotníků. Hasiči pomohli s jeho ošetřením. Havarovaný vůz jednotka zajistila proti požáru a úniku provozních kapalin.

Na linku tísňového volání Hasičského záchranného sboru Kraje Vysočina byl ohlášen požár včelína na ulici Lánice ve Velké Bíteši. K požáru vyjeli profesionální hasiči z Velké Bíteše a Náměště nad Oslavou společně s dobrovolnými hasiči z Velké Bíteše.

Hasičům se podařilo za použití několika vodních proudů požár velmi rychle lokalizovat a následně i zlikvidovat. Požárem zasažené konstrukce jednotky rozebraly. Majitel odhadl vzniklou škodu na 10 tisíc korun. Včelín začal hořet po úderu blesku.