Neděle 22. září 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Vysočina

Na linku tísňového volání Hasičského záchranného sboru Kraje Vysočina ohlášen požár stohu u Čížova na Jihlavsku. K požáru vyjela jednotka profesionálních hasičů ze stanice Třešť společně s jednotkami sborů dobrovolných hasičů z Dlouhé Brtnice a Stonařova.

Po příjezdu na místo události hasiči zjistili, že nehoří stoh, ale že majitel na místě pálí balíky slámy, aby před mrazem ochránil mladé stromky. Pálení měl muž pod kontrolou. Jednotky mu do cisterny, kterou měl v místě přistavenou doplnily vodu pro případný prvotní zásah.

Na linku tísňového volání Hasičského záchranného sboru Kraje Vysočina ohlášen požár ve sklepě rodinného domu v Třesově. K požáru vyjely jednotky profesionálních hasičů ze stanic Třebíč, Náměšť nad Oslavou a Hrotovice společně s jednotkou sboru dobrovolných hasičů z Třesova a jednotkou VHJ 5525 Náměšť nad Oslavou.

Požár ve sklepě domu se hasičům podařilo uhasit jedním vodním proudem. Zakouřené prostory jednotky následně odvětraly za použití přetlakové a přirozené ventilace. Majetková škoda vzniklá požárem byla předběžně vyčíslena na částku 20 tisíc korun. Požár vznikl od jisker, které ulétly z topeniště.