Čtvrtek 28. března 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Vysočina

Na linku tísňového volání Hasičského záchranného sboru Kraje Vysočina byl ohlášen náraz osobního vozidla do stromu na komunikaci u obce Kunemil. K nehodě vyjeli profesionální hasiči ze stanice ve Světlé nad Sázavou. Při nehodě se zranil řidič vozidla Suzuki Vitara.

Zasahující hasiči mu poskytli předklékařskou první pomoc a po příjezdu zdravotníků jej předali do jejich péče. Zraněný muž byl následně sanitním vozem převezen do nemocnice. Hasiči provedli na vozidle protipožární opatření a uniklé provozní kapaliny zlikvidovali speciálním sorbentem. Příčina, průběh a veškeré okolnosti dopravní nehody jsou předmětem policejního vyšetřování.

Na linku tísňového volání Hasičského záchranného sboru Kraje Vysočina byl ohlášen požár v kuchyni v bytě v panelovém domě na Purkyňově náměstí ve Žďáře nad Sázavou. Na místo události vyjeli žďárští profesionální a dobrovolní hasiči. Ještě před příjezdem jednotek na místo události se majiteli podařilo požár uhasit.

Jednotky za použití termokamery vyloučily další možná skrytá ohniska hoření. Požárem vznikla majiteli škoda ve výši 20 tisíc korun. Plameny poškodily nejenom digestoř, ale také část kuchyňské linky. Příčinou vzniku požáru byla nedbalost při vaření.