Úterý 23. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Vysočina

Na linku tísňového volání Hasičského záchranného sboru Kraje Vysočina byl ohlášen požár velkoobjemového kontejneru v areálu dětského tábora Černá les u Brtnice. K události vyjela jednotka profesionálních hasičů ze stanice Jihlava společně s jednotkou sboru dobrovolných hasičů z Brtnice.

Hasičům se podařilo jedním vodním proudem požár velmi rychle lokalizovat a následně i zlikvidovat. Požár se obešle bez zranění a beze škody.

Obsluha tísňové linky Hasičského záchranného sboru Kraje Vysočina přijala oznámení o pádu muže do kanálu v areálu statku v obci Svinný. K události vyjela jednotka profesionálních hasičů ze stanice Chotěboř. Ještě před příjezdem hasičů vyprostili muže z kanalizace jeho kolegové.

Zraněnému muži následně hasiči poskytli předlékařskou první pomoc a po příjezdu zdravotníků jej předali do jejich péče. Po nezbytném ošetření na místě události převezli zdravotníci muže sanitním vozem do havlíčkobrodské nemocnice.

Na linku tísňového volání Hasičského záchranného sboru Kraje Vysočina byla ohlášena dopravní nehoda dvou osobních vozidel na obchvatu Moravských Budějovic. K nehodě vyjela místní jednotka profesionálních hasičů. Při nehodě se zranili dva lidé a skončili v péči zdravotníků.

Kvůli nehodě byla komunikace v místě na více než hodinu zcela neprůjezdná a policisté odkláněli dopravu přes objízdné trasy. Hasiči provedli na havarovaných vozidlech protipožární opatření a uniklé provozní kapaliny zlikvidovali speciálním sorbentem.