Čtvrtek 25. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Vysočina

Na linku tísňového volání Hasičského záchranného sboru Kraje Vysočina byla ohlášena dopravní nehoda dvou dodávkových vozidel na 89. km dálnice D1 ve směru na Brno. K nehodě vyjela jednotka profesionálních hasičů ze stanice Humpolec.

V péči zdravotníků po nehodě skončili dva lidé. Zatímco zraněnou řidičku Fordu Transit zdravotníci převezli k dalšímu ošetření sanitním vozem do nemocnice, tak lehce zraněného řidiče druhého vozidla ošetřili na místě nehody. Na havarovaných vozidlech hasiči provedli protipožární opatření a uniklé provozní kapaliny zlikvidovali speciálním sorbentem. Příčina, průběh a veškeré okolnosti nehody jsou předmětem policejního vyšetřování.

Na linku tísňového volání HZS Kraje Vysočina byl ohlášen střet nákladního a osobního vozidla na komunikaci u obce Příjemky. K nehodě vyjela jednotka profesionálních hasičů ze stanice Chotěboř společně s jednotkou sboru dobrovolných hasičů ze Ždírce nad Doubravou.

Ještě před příjezdem záchranářů na místo události poskytli zraněné řidičce první pomoc svědkové nehody. Zraněné žena byla po nezbytném ošetření zdravotníky na místě události převezena k dalšímu ošetření sanitním vozem do nemocnice. Hasiči technicky místo nehody a havarovaná vozidla zajistili a do příjezdu policistů řídili na pozemní komunikaci provoz. Příčina a okolnosti nehody vyšetřují policisté.

Operační důstojník krajského operačního a informačního střediska Hasičského záchranného sboru Kraje Vysočina vyslal jednotku profesionálních hasičů ze stanice Jihlava k ohlášené dopravní nehodě osobního vozidla a motocyklisty na ulici Brtnická v Jihlavě.

Při střetu se zranil motorkář a skončil v péči zdravotníků. Zasahující jednotka hasičů místo události a havarovaná vozidla technicky zabezpečila. Nehodu vyšetřují policisté.