Středa 24. dubna 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Vysočina

Smrtí šestapadesátileté řidičky osobního vozidla Škoda Felicia skončila sobotní podvečerní dopravní nehoda v Radkově na Jihlavsku. Nehoda byla na linku tísňového volání Hasičského záchranného sboru Kraje Vysočina v 18.04 hod. K nehodě vyjela jednotka profesionálních hasičů ze stanice Telč.

Na místě svým zraněním podlehla řidička vozidla, dvě děti, které s ní cestovaly ve vozidle si do péče převzali zdravotníci. Hasiči vůz a místo nehody technicky zabezpečili a velmi úzce po celou dobu zásahu spolupracovali se zasahujícími policisty. Příčina, průběh a veškeré okolnosti dopravní nehody vyšetřují policisté.

Krátce před půl třetí odpoledně vyjely profesionální jednotky z Chotěboře a Hlinska (PK), společně s JSDH Ždírec nad Doubravou k dopravní nehodě se zraněním na křižovatce silnice 37 u odbočky na Možděnici, kde došlo k bočnímu střetu dvou osobních automobilů.

Na autech provedli protipožární opatření a posádku Škody Felicie po vyproštění předali ZZS, během ošetřování účastníků nehody hasiči kyvadlově řídili provoz, který byl následně po příletu vrtulníku ZZS plně zastaven.

Na linku tísňového volání byla ohlášena dopravní nehoda dvou osobních vozidel na komunikaci na ulici Poděbradova v Jaroměřicích nad Rokytnou. K nehodě vyjely jednotky profesionálních hasičů z Třebíče a Moravských Budějovic. Při nehodě se zranila jedna osoba.

Hasiči jí poskytli předlékařskou první pomoc a po příjezdu zdravotníků ji předali do jejich péče. Místo události jednotky technicky zajistily a na havarovaných vozidlech provedly protipožární opatření.