Sobota 27. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Vysočina

Na linku tísňového volání HZS Kraje Vysočina byl ohlášen požár pole s obilím u Kojetína. Na místo události operační důstojník vyslal jednotku profesionálních hasičů z Havlíčkova Brodu společně s jednotkami sborů dobrovolných hasičů z České Bělé, Horní Krupé a Kojetína.

Požár na ploše 2×3 m se podařilo uhasit ještě před příjezdem hasičů na místo události. Jednotky provedly důkladné dohašení a kontrolu místa požářiště.

Hasičům byl ohlášen požár tújí na hřbitově v Dobroníně na Jihlavsku. Na místo události operační důstojník vyslal čtyři jednotky profesionálních a dobrovolných hasičů. Ještě před příjezdem hasičů na místo události se do hašení požáru pustil návštěvník hřbitova a za pomoci několika konví s vodou se mu podařilo zabránit rozšíření plamenů.

V ohrožení přitom bylo obilné pole v těsné blízkosti hořících tújí. Škoda vzniklá na obecním majetku byla vyčíslena na 30 tisíc korun. Požár zapříčinila nedbalost a neopatrnost při manipulaci s otevřeným ohněm. Mohlo se jednat o svíčku, odhozenou zápalku nebo nedopalek cigarety.