Sobota 4. května 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Vysočina

Na linku tísňového volání HZS Kraje Vysočina byl ohlášen požár hrabanky po pálení klestí v Jackově. Na místo události vyjela jednotka profesionálních hasičů ze stanic Moravské Budějovice a Jemnice společně s jednotkami sborů dobrovolných hasičů z Moravských Budějovic a Nových Syrovic. Požár se obešel beze škody a bez zranění. Cestou k této události jednotka sboru dobrovolných hasičů z Moravských Budějovic zasahovala u dopravní nehody cyklisty a dodávky. Zraněnému cyklistovi hasiči poskytli předlékařskou první pomoc a po příjezdu zdravotníků jej předali do jejich péče.

Operátorka tísňové linky 112 přijala oznámení o požáru brzdového systému u nákladního vagónu v železniční stanici Světlá nad Sázavou. Na místo události vyjela jednotka profesionálních hasičů ze stanice Světlá nad Sázavou společně s jednotkou sboru dobrovolných hasičů ze Světlé nad Sázavou a jednotkou HZS SŽDC Havlíčkův Brod.

Požár se zaměstnancům podařilo uhasit ještě před příjezdem hasičů na místo události. Majetková škoda vzniklá požárem byla předběžně vyčíslena na částku 300 tisíc korun. Rychlým a efektivním zásahem byl uchráněn majetek za 10 milionů korun.

Obsluha tísňové linky 112 přijala hlášení o požáru osobního vozidla před výrobnou sýrů v Želetavě. Na místo události vyjela jednotka profesionálních hasičů ze stanice Moravské Budějovice společně s jednotkami sborů dobrovolných hasičů z Moravských Budějovic a Želetavy. Požár se řidiči vozidla podařilo za pomoci přenosného hasícího přístroje uhasit ještě před příjezdem hasičů na místo události. Hasiči následně požár dohasili a vůz technicky zabezpečili. Škoda a příčina vzniku požáru zůstávají nadále v šetření.

Na linku tísňového volání HZS Kraje Vysočina byla ohlášena dopravní nehoda pěti osobních vozidel a dodávky na 124. km dálnice D1 ve směru na Prahu. Při střetu se nikdo nezranil. Nehoda zablokovala provoz v levém jízdním pruhu. Zasahující jednotka profesionálních hasičů ze stanice Velké Meziříčí technicky zajistila místo nehody a havarovaná vozidla. Po zadokumentování dopravní nehody policisty hasiči vozidla odtáhli do odstavného jízdního pruhu a provedli úklid vozovky.