Pondělí 6. května 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Vysočina

Jednotka profesionálních hasičů ze Žďáru nad Sázavou vyjela společně s jednotkou sboru dobrovolných hasičů z Nového Města na Moravě k ohlášenému nárazu osobního vozidla do stromu u obce Slavkovice. Z havarovaného vozidla hasiči vyprostili zraněnou osobu.

Po nezbytném ošetření na místě události ji zdravotníci letecky transportovali k dalšímu ošetření do nemocnice. Hasiči provedli na havarovaném vozidle protipožární opatření a místo události technicky zabezpečili.

Jednotka profesionálních hasičů ze stanice v Telči vyjela společně s jednotkami sborů dobrovolných hasičů z Nové Říše a ze Staré Říše k ohlášenému požáru tlakové lahve v kuchyni rekonstruovaného rodinného domu v Nové Říši. Požár se podařilo uhasit ještě před příjezdem hasičů na místo události.

Při požáru ani samotném zásahu se nikdo nezranil. Majiteli vznikla škoda v předběžné výši 15 tisíc korun – jedná se o škodu na tlakové lahvi, výmalbě a vybavení kuchyně. Požár zapříčinil majitel domu neopatrností při manipulaci s tlakovou lahví.