Čtvrtek 2. května 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Vysočina

Na tísňovou linku byl nahlášen požár pole za Telčí směrem na Horní Myslovou. K požáru vyjely jednotky profesionálních hasičů ze stanic Telč a Třešť a jednotky sboru dobrovolných hasičů Telč, Mrákotín, Mysletice, Stará Říše, Nová Říše, Třeštice, Studená, Dačice.

Požárem bylo zasaženo 10 hektarů pole, proto byl vyhlášen 2. stupeň požárního poplachu. Likvidace požáru byla provedena po dvou hodinách. Vzniklá škoda byla vyčíslena na 80 000 Kč, uchráněné hodnoty na 1 milion korun. Příčinou požáru byl kámen v liště kombajnu.

K požáru pole došlo u obce Bačkovice. U požáru zasahovali profesionální hasiči ze stanice Jemnice a jednotky dobrovolných hasičů obcí Dešná, Jemnice, Police, Třebelovice, Bačkovice a Kostníky. Požárem byly zasaženy 3 hektary neposečené ozimé pšenice, 2 hektary strniště a 1 hektar lesního porostu.

Vzniklá škoda na obilí bla vyčíslena na 50 000,– a na lesním porostu 30 000,– Kč. Uchráněné hodnoty činí 300 000,– Kč na obilí a 500 000,– na lesním porostu. Příčina požáru jiskra od zemědělského stroje.